reklama
| INFORLEX | GAZETA PRAWNA | KONFERENCJE | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP
reklama
reklama

Temat: wytyczne sanitarno-organizacyjne

Poniżej prezentujemy wszystkie istotne informacje dotyczące tematu wytyczne sanitarno-organizacyjne. Przejrzyj nasze archiwum dotyczące wytyczne sanitarno-organizacyjne.

Uwaga: dodatkowe kontrole PIP w strefach czerwonych i żółtych

Aktualizacja: 28.08.2020

W powiatach stref czerwonych i żółtych przeprowadzane są dodatkowe kontrole PIP. Inspekcja sprawdza respektowanie przepisów określających rygory sanitarne w związku z pandemią koronawirusa w firmach zatrudniających ponad 9300 pracowników. Pracodawcy powinni ograniczać ryzyko zakażenia się wirusem. »

Dodatkowe kontrole PIP ze względu na poważną sytuację epidemiczną

Aktualizacja: 21.08.2020

PIP zapowiedziało dodatkowe kontrole w połowie sierpnia 2020 r. Wszystko to w trosce o bezpieczeństwo pracowników, gdyż sytuacja epidemiczna wciąż jest poważna. Kontrolerzy badają czy stosowane są wytyczne sanitarne i obowiązujące obostrzenia. »

Kontrole PIP - nowe zasady w czasie epidemii

Aktualizacja: 06.07.2020

Kontrole PIP w pełnym zakresie zostały wznowione od 22 czerwca 2020 r. Nowe zasady mają na celu zapewnienie bezpieczeństwa inspektorom pracy jak i pracodawcom oraz pracownikom. W związku z tym powstał szereg wytycznych opracowanych przez Głównego Inspektora Pracy i Głównego Inspektora Sanitarnego. »

Testy na COVID-19 dla pracowników sezonowych

Aktualizacja: 18.05.2020

Wytyczne dla producentów rolnych zatrudniających cudzoziemców przy pracach sezonowych posiadają zapis o wykonaniu testu na COVID-19 po przybyciu do gospodarstwa. Organizacja i koszt leży po stronie gospodarza zatrudniającego cudzoziemców. Samorząd rolniczy występuje przeciwko temu obowiązkowi. »

Wytyczne przy zatrudnianiu cudzoziemców do prac sezonowych

Aktualizacja: 28.05.2020

Wytyczne MRiEW i GIS dotyczące zatrudniania cudzoziemców przy pracach sezonowych mają na celu przede wszystkim zapewnienia bezpieczeństwa pracownikom sezonowym i gospodarzom. Rekomendacje zostały podzielone na 3 części: procedury zapobiegawcze: zapewnienie transportu i warunków kwarantanny; procedury ograniczające rozpowszechnienie się wirusa; procedury w przypadku podejrzenia zakażenia koronawirusem u jednego z pracowników. »

reklama

POLECANE

reklama
reklama

Ostatnio na forum

reklama

KORONAWIRUS A PRAWO PRACY

reklama

Eksperci portalu infor.pl

Katarzyna Wicha-Gajek

Koordynator ds. Marketingu i PR Fundacji Rozwoju Przedsiębiorczości "Twój StartUp"

Zostań ekspertem portalu Infor.pl »
reklama
reklama
reklama