Kiedy trzeba zapewniać pracownikom profilaktyczne posiłki i napoje
REKLAMA
Powinni Państwo zapewnić pracownikom pracującym na otwartej przestrzeni w okresie zimowym (od 1 listopada do 31 marca) posiłki profilaktyczne, jeżeli ich praca powoduje w ciągu zmiany roboczej wydatek energetyczny związany z wysiłkiem fizycznym powyżej 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i powyżej 1000 kcal (4187 kJ) u kobiet. Natomiast napoje profilaktyczne należy zapewnić pracownikom bez względu na porę roku, gdy temperatura powietrza wyniesie poniżej 10oC oraz wydatek energetyczny przekroczy 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i 1000 kcal (4187 kJ) u kobiet.
UZASADNIENIE
Treść jest dostępna bezpłatnie,
wystarczy zarejestrować się w serwisie
Załóż konto aby otrzymać dostęp do pełnej bazy artykułów oraz wszystkich narzędzi
Posiadasz już konto? Zaloguj się.REKLAMA
© Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A.
- Czytaj artykuły
- Rozwiązuj testy
- Zdobądź certyfikat
REKLAMA