| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP
reklama
Jesteś tutaj: STRONA GŁÓWNA > Kadry > HRM > Szkolenia i rozwój > Program „Zwiedzaj i Pracuj” w Japonii

Program „Zwiedzaj i Pracuj” w Japonii

Od poniedziałku 13 lipca 2015 r. można składać wnioski wizowe dla uczestników programu "Zwiedzaj i Pracuj" w Japonii. Do Ambasady Japonii w Warszawie stosowne dokumenty składają osoby w wieku od 18 do 30 lat.

Od poniedziałku 13 lipca 2015 r. w Ambasadzie Japonii w Warszawie będzie można składać wnioski wizowe dla uczestników programu „Zwiedzaj i Pracuj”.

Program „Zwiedzaj i Pracuj” skierowany jest do osób młodych - w wieku od 18 do 30 lat włącznie. Umożliwia wyjazd do Japonii na okres do jednego roku, stanowiący połączenie pobytu wypoczynkowego, pozwalającego na poznanie kultury i stylu życia w Japonii, z możliwością podjęcia pracy zarobkowej.

Więcej informacji

Dnia 11 lipca 2015 r. wejdzie w życie Porozumienie między Rządem Rzeczypospolitej Polskiej a Rządem Japonii w sprawie Programu „Zwiedzaj i Pracuj”, podpisane w Tokio w dniu 27 lutego 2015 r.

Rekomendowany produkt: Urlopy wypoczynkowe – udzielanie, ustalanie wymiaru i naliczanie wynagrodzenia

Wnioski wizowe będzie można składać w Ambasadzie Japonii w Warszawie od poniedziałku, 13 lipca 2015 r.

Korzyści wynikające z udziału w Programie

Program „Zwiedzaj i Pracuj” skierowany jest do osób młodych (w wieku od 18 do 30 lat włącznie) i umożliwia wyjazd do Japonii na okres do jednego roku, stanowiący połączenie pobytu wypoczynkowego, pozwalającego na poznanie kultury i stylu życia w Japonii, z możliwością podjęcia pracy zarobkowej, mającej charakter dodatkowy w stosunku do głównego - turystycznego i kulturoznawczego celu pobytu.

Warunki udziału w Programie

O udział w Programie mogą starać się obywatele polscy, spełniający poniższe warunki:

  1. za główny cel udziału w Programie uznają pobyt wypoczynkowy w Japonii;
  2. w dniu złożenia wniosku mają od osiemnastu (18) lat do trzydziestu (30) lat włącznie;
  3. nie towarzyszą im osoby, pozostające na ich utrzymaniu;
  4. mają ważny paszport oraz bilet powrotny, bądź wystarczające środki do jego nabycia;
  5. posiadają wystarczające środki na własne utrzymanie w ramach udziału w Programie w początkowym okresie pobytu, oraz
  6. spełniają wymogi zdrowotne, określone w przepisach prawnych Japonii oraz zakupią ubezpieczenie zdrowotne, obejmujące opiekę szpitalną.

Program "Zwiedzaj i pracuj" na Tajwanie

Roczny limit wiz z tytułu udziału w Programie „Zwiedzaj i Pracuj” będzie wynosił – w 2015 r. 250 (dwieście pięćdziesiąt) wiz, a w kolejnych latach: 500 (pięćset) wiz.

Dane kontaktowe

W przypadku pytań z Państwa strony, dotyczących warunków udziału w Programie bądź procedury wizowej, prosimy o kontakt z Ambasadą Japonii w Warszawie (osoba kontaktowa – p. Maria Żurawska, email: maria.zurawska@wr.mofa.go.jp)

Zapytania i wnioski wizowe powinny być przesyłane na adres główny konsulatu: cons@wr.mofa.go.jp

Telefon kontaktowy: +48 22 696 50 05 (konsulat), +48 22 696 50 46 (tel. bezpośredni – p. Maria Żurawska)

Informacje podstawowe oraz wzory dokumentów do pobrania

Informator dotyczący programu "Zwiedzaj i Pracuj”

Zadaj pytanie na FORUM

Polecamy artykuły

Źródło:

Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej

Zdjęcia

Program „Zwiedzaj i Pracuj” w Japonii. / Fot. Fotolia
Program „Zwiedzaj i Pracuj” w Japonii. / Fot. Fotolia

Polish your HR English 2 Angielski (nie) tylko dla HR –owca49.90 zł

Narzędzia kadrowego

POLECANE

NOWY KODEKS PRACY 2018

reklama

Ostatnio na forum

RODO 2018

Eksperci portalu infor.pl

Kancelaria Prawna Skarbiec

Kancelaria Prawna Skarbiec, specjalizuje się w kompleksowej obsłudze prawnej podmiotów gospodarczych.

Zostań ekspertem portalu Infor.pl »
Notyfikacje
Czy chcesz otrzymywać informacje o najnowszych zmianach? Zaakceptuj powiadomienia od kadry.Infor.pl
Powiadomienia można wyłączyć w preferencjach systemowych
NIE
TAK