Forum
~magda
piątek, 10 październik, 2008, 22:27
jestem zatrudniona na umowie na pół etatu a tak na prawdę pracuję na cały etat jakie mam prawa pomocy
zatrudniona jestem na pół etatu a tak naprawde pracuję na cały etat.poszłam poprostu pracodawcy na rękę poniewasz mnie o to poprosił na okres 2 miesięcy ,miną już4 miesiąc a ja nadal pracuję na cały etat mając na umowie pół etatu.teraz gdy proszę tylko o dwie soboty z kolej wolne ale nie z powodu jakiegoś widzi mi się tylko nie mam z kim zostawić dzieci to słyszę że ona ma inne plany (nic ważnego) i że tak dłużej być nie może.Czy naprawdę nie należy mi się nic wolnego błagam pomóżcie!!!
~mm
piątek, 10 październik, 2008, 22:38
Odp: jestem zatrudniona na umowie na pół etatu a tak na prawdę pracuję na cały etat jakie mam prawa pomocy
Jeżeli w umowie o pracę masz zapis- 1/2 etatu to w jaki sposób masz rozliczony czas pracy? jakie otrzymujesz wynagrodzenie? czy za soboty masz dzień wolny?
~koleżanka
piątek, 10 październik, 2008, 22:47
Odp: jestem zatrudniona na umowie na pół etatu a tak na prawdę pracuję na cały etat jakie mam prawa pomocy
kombinacje pracodawcy, dajesz się magdo wykorzystywać
~Ola
niedziela, 12 październik, 2008, 14:53
Zadzwoń do Państwowej Inspekcji Pracy i przedstaw sprawę.
Wejdź na stronę PIP. Odwagi.
Ludzi słabych i naiwnych pracodawcy nie szanują.
Wejdź na stronę PIP. Odwagi.
Ludzi słabych i naiwnych pracodawcy nie szanują.