Znajdujesz się: Kadry » Forum

Forum

~Mimi
poniedziałek, 4 sierpień, 2008, 11:44
Pracodawca dopłaci do urlopu pracownika
Niech ktoś wytłumaczy mi dlaczego w pl. oświatowej nauczyciel dostaje św. urlopowe i wczasy pod gruszą a administracja tylko wczasy pod grusza? Powinno być od górnie ustalone jedno i drugie.
~LINDA
poniedziałek, 4 sierpień, 2008, 15:22
Odp: Pracodawca dopłaci do urlopu pracownika
WIADOMO, TO NIE JEST OBOWIAZEK WIEC FIRMY I TAK MOGA TEGO NIE UJMOWAC W REGULAMINIE
~robert matycz
wtorek, 5 sierpień, 2008, 12:55
ja nie otrzymuję żadnych dopłat.przepis przepisem a zycie zyciem.
~kadrowa
wtorek, 5 sierpień, 2008, 15:54
ja też nie dostaje żadnych dopłat więc Mimi ciesz się z wczasów pod gruszą...
~KAZIA
wtorek, 5 sierpień, 2008, 20:50
Mimi, świadczenie urlopowe jest odrębnym świadczeniem które gwarantuje nauczycielom karta nauczyciela Art. 53, niestety ustawodawca wprowadził zamieszanie przez to że odpisy na św.url. i ich wypłatę włączył do funduszu socjalnego. Natomiast fundusz polega na tym, że pracownikiem jest nauczyciel i prac. a-o i bezwzględnie jezeli regulamin przyznaje mu takie prawo, może domagać się wypłaty świadczenia z funduszu.
~SZKATKA
piątek, 5 wrzesień, 2008, 20:36
ja też nic nie otrzymałam od 10 lat od mojego pracodawcy .jedynie opierdul i marną pensję, a wczasy mogę spędzić pod gruszą i czekać aż jakas gruszka spadnie mi na łeb.......
~koleżanka
piątek, 5 wrzesień, 2008, 22:43
niestety pani redaktor już w drugim zdaniu pisze bzdety - z ZFŚS nie wypłaca się świadczeń urlopowych
~emerytessa
piątek, 10 październik, 2008, 10:40
A co z tych świadczeń należy się emerytom?
~koleżanka
piątek, 10 październik, 2008, 22:39
to zależy od zapisów w regulaminie Funduszu Socjalnego
~nana
poniedziałek, 20 październik, 2008, 16:37
oj Pani Redaktor,,niech sie Pani zdecyduje, czy świadczenie urlopowe wypłaca sie z ZFŚS czy nie!!!? Raz Pani pisze,ze tak a później sama sobioe zaprzecza
~SYLIA
piątek, 14 listopad, 2008, 18:22
JEŚLI ZATRUDNIONA JESTEM OD 1.10.2007 ROK TO CZY POWINNAM OTRZYMAĆ FUNDUSZ SOCJALNY ZA ROK 2008? W MOJEJ FIRMIE TWIERDZĄ ŻE NIE, PONIEWAŻ ONI WYPŁACAJA ZA ROK ROZPOCZYNAJĄC OD 1 WRZEŚNIA. DLATEGO TEŻ BRAK MI ICH ZDANIEM MIESIĄCA BY OTRZYMAĆ TEN DODATEK
~koleżanka
piątek, 14 listopad, 2008, 22:03
okres zatrudnienia w firmie nie może być kryterium udzielania świadczeń z Funduszu Socjalnego
ale wiem, że często pracodawcy naruszają przepisy uzależniając prawo do świadczeń od przepracowanego okresu

Twoja Odpowiedź

Autor: ~
Temat:  
Data:    2008-12-05 00:54

Copyright © 2007 - 2008 INFOR PL S.A.