Forum
Artykuł: Pracodawca dopłaci do urlopu pracownika
Podczas wakacji pracownicy mogą otrzymać od pracodawcy dofinansowanie do wypoczynku. Ze środków zakładowego funduszu świadczeń socjalnych można uzyskać m.in. świadczenie urlopowe albo dopłatę do wczasów pod gruszą.
Zobacz artykuł »
Podczas wakacji pracownicy mogą otrzymać od pracodawcy dofinansowanie do wypoczynku. Ze środków zakładowego funduszu świadczeń socjalnych można uzyskać m.in. świadczenie urlopowe albo dopłatę do wczasów pod gruszą.
Zobacz artykuł »
~Mimi
poniedziałek, 4 sierpień, 2008, 11:44
Pracodawca dopłaci do urlopu pracownika
Niech ktoś wytłumaczy mi dlaczego w pl. oświatowej nauczyciel dostaje św. urlopowe i wczasy pod gruszą a administracja tylko wczasy pod grusza? Powinno być od górnie ustalone jedno i drugie.
~LINDA
poniedziałek, 4 sierpień, 2008, 15:22
Odp: Pracodawca dopłaci do urlopu pracownika
WIADOMO, TO NIE JEST OBOWIAZEK WIEC FIRMY I TAK MOGA TEGO NIE UJMOWAC W REGULAMINIE
~robert matycz
wtorek, 5 sierpień, 2008, 12:55
ja nie otrzymuję żadnych dopłat.przepis przepisem a zycie zyciem.
~kadrowa
wtorek, 5 sierpień, 2008, 15:54
ja też nie dostaje żadnych dopłat więc Mimi ciesz się z wczasów pod gruszą...
~KAZIA
wtorek, 5 sierpień, 2008, 20:50
Mimi, świadczenie urlopowe jest odrębnym świadczeniem które gwarantuje nauczycielom karta nauczyciela Art. 53, niestety ustawodawca wprowadził zamieszanie przez to że odpisy na św.url. i ich wypłatę włączył do funduszu socjalnego. Natomiast fundusz polega na tym, że pracownikiem jest nauczyciel i prac. a-o i bezwzględnie jezeli regulamin przyznaje mu takie prawo, może domagać się wypłaty świadczenia z funduszu.
~SZKATKA
piątek, 5 wrzesień, 2008, 20:36
ja też nic nie otrzymałam od 10 lat od mojego pracodawcy .jedynie opierdul i marną pensję, a wczasy mogę spędzić pod gruszą i czekać aż jakas gruszka spadnie mi na łeb.......
~koleżanka
piątek, 5 wrzesień, 2008, 22:43
niestety pani redaktor już w drugim zdaniu pisze bzdety - z ZFŚS nie wypłaca się świadczeń urlopowych
~emerytessa
piątek, 10 październik, 2008, 10:40
A co z tych świadczeń należy się emerytom?
~koleżanka
piątek, 10 październik, 2008, 22:39
to zależy od zapisów w regulaminie Funduszu Socjalnego
~nana
poniedziałek, 20 październik, 2008, 16:37
oj Pani Redaktor,,niech sie Pani zdecyduje, czy świadczenie urlopowe wypłaca sie z ZFŚS czy nie!!!? Raz Pani pisze,ze tak a później sama sobioe zaprzecza
~SYLIA
piątek, 14 listopad, 2008, 18:22
JEŚLI ZATRUDNIONA JESTEM OD 1.10.2007 ROK TO CZY POWINNAM OTRZYMAĆ FUNDUSZ SOCJALNY ZA ROK 2008? W MOJEJ FIRMIE TWIERDZĄ ŻE NIE, PONIEWAŻ ONI WYPŁACAJA ZA ROK ROZPOCZYNAJĄC OD 1 WRZEŚNIA. DLATEGO TEŻ BRAK MI ICH ZDANIEM MIESIĄCA BY OTRZYMAĆ TEN DODATEK
~koleżanka
piątek, 14 listopad, 2008, 22:03
okres zatrudnienia w firmie nie może być kryterium udzielania świadczeń z Funduszu Socjalnego
ale wiem, że często pracodawcy naruszają przepisy uzależniając prawo do świadczeń od przepracowanego okresu
ale wiem, że często pracodawcy naruszają przepisy uzależniając prawo do świadczeń od przepracowanego okresu