Znajdujesz się: Kadry » Forum

Forum

~ewka
sobota, 14 czerwiec, 2008, 13:45
umowa na 3/4 etatu
Zostałam zatrudniona na 3/4 etatu na trzy miesięczny okres próbny ,okres tej umowy się już skończył i dostałam nową umowę do podpisania też na 3/4 etatu na 7 lat chciała bym się dowiedzięc ile urlopu mi przysługuje , czy liczy mi sie to do lat pracy , czy mam składki odprowadzane i jak to wygląda jeżeli jest sie w ciązy , nigdy wcześniej nie pracowałam na takiej umowie wienc jestem zielona prosze o pomoc
~kadróweczka
sobota, 14 czerwiec, 2008, 14:51
Odp: umowa na 3/4 etatu
a pracowałas kiedyś na cały etat ????

jesli tak, to masz dokładnie takie same przywileje i uprawnienia, a pracodawca obowiazki jak na całym etacie;
róznica polega jedynie na skróconym czasie pracy i mniejszym urlopie wypoczynkowym (3/4 przysługującego Ci wymiaru urlopowego);
okres wypowiedzenia - dwa tygodnie, jak w kazdej innej umowie na czas okreslony zawierającej klauzule dopuszczająca rozwiązanie umowy

jesli masz jeszcze jakies watpliwości to oczywiście pytaj..... Ty zadałaś pytanie ogólnikowe więc ja prawie ogólnikowo odpowiedziałam :)
~ewka
niedziela, 15 czerwiec, 2008, 21:06
Dziękuje bardzo za odpowiedz teraz wiem na czym stoje :)
~ania
czwartek, 3 lipiec, 2008, 22:53
umowa na 3/4 etatu
witam

w dniu 31 stycznia br. zakończyłam pracę na 1/2 etatu, którą rozpoczęłam w grudniu 2007 r. ponieważ od kwietnia do października 2007r pracowałam na umowę zlecenie u tego samego pracodawcy. za umowę na 1/2 otrzymałam wypłatę urlopu ekwiwalentem pieniężnym.

pragnę się dowiedzieć czy teraz podejmując prace w wymiarze 3/4 etatu przysługuje mi prawo do urlopu?

dziekuje
~Grzegorz
czwartek, 10 lipiec, 2008, 20:17
Mam pytanie. Mam skonczona szkole policealna, po tym okresie odbywalem staz przez 9 miesiecy i 2 miesiace na caly etat, pozniej zatrudnilem sie na 3/4 etatu na okres 2 lat. Po tym okresie az dotego czasu mam przepracowany rok w pelnym wymiarze czasu (8 h). Jaki okres wypoczynku mi przysluguje? Barzdo prosze o odpowiedz
~zołza
czwartek, 10 lipiec, 2008, 20:54
Przy liczeniu stażu urlopowego nie ma zanczenia wymiar czasu pracy w poszczególnych okresach zatrudnienia, sumujesz wszystkie plus szkoła. Ukończona szkoła policealna to 6 lat plus 9 m-cy + 2 m-ce + 2 lata + 1 rok = 9 lat 8 m-cy = 20 dni urlopu, od 10 lat wymiar 26 dni.
~Paulina
środa, 30 lipiec, 2008, 20:14
Ukonczylam dwie szkoly policealne , ktore trwaly po dwa lata. Bylam zarejestrowana przez rok i osiem miesiecy na 1/2 etatu ile przysluguje mi urlopu.
~zołza
środa, 30 lipiec, 2008, 20:56
Nie ma znaczenia, że ukończyłaś dwie szkoły policealne (czy też dwa kierunki studiów) liczy się jak za jedną czyli 6 lat. Rozumiem, że "Bylam zarejestrowana przez rok i osiem miesiecy" znaczy, że w tym czasie pracowałas na umowie o pracę. Wymiar etatu nie ma znaczenia. Twój staż urlopowy wynosi więc 6 lat za szkołę + 1 rok i 8 m-cy pracy, masz więc prawo do 20 dni urlopu. Staż 10-cio letni uprawnia do urlopu w wymiarze 26 dni/rok.
~Monika
wtorek, 16 wrzesień, 2008, 14:18
Ma pytanie mam propozycję pracy na 3/4 etatu jakie pracownik m prawa i jak wygląda
gdybym zaszła w ciąże w czasie tej pracy bo nigdy nie pracowałam w takim wymiarze
pracy tylko na pełnym etacie nie wiem czy przyjąć pracę na takich warunkach. Proszę o odpowiedz z góry dziękuję
~zołza
wtorek, 16 wrzesień, 2008, 14:22
Wszystko tak samo jak na etacie, tylko wymiar czasu pracy niższy (nie 40 godz./tydzień ale 30 godz./tydz.)
~MAJKA
czwartek, 25 wrzesień, 2008, 19:35
JAK WYGLĄDA SYTUACJA GDY BĘDE W CIĄŻY A PRACUJE NA 3/4 ETATU ???? CO MI PRZYSŁUGUJE, ILE MAM PRACOWAC?? I WOGÓLE DO KTÓREGO MIESIĄCA CIĄŻY, DODAM ŻE JESTEM EKSPEDIENTKĄ W SPOŻYWCZYM I NAPRAWDE SĄ DNI ŻE PADAM Z NÓG, BO DUZO SIĘ NACHODZE I NADZWIGAM!!! DZIEKUJE ZA POŚWIĘCONY MI CZAS I ODPOWIEDZ
~zu
czwartek, 25 wrzesień, 2008, 19:39
zawsze możesz iść na chorobowe
~lidia
piątek, 10 październik, 2008, 21:44
czy umowa na 3/4 etatu jest liczona tak samo do stażu pracy jeżeli chodzi o ilosc lat przepracowanych do emerytury, tzn. czy rok pracy na 3/4 odpowiada rokowi na cały etat?
~Gośka
niedziela, 9 listopad, 2008, 12:07
czy praca na 3/4etatu wlicza sie do stażu pracy , jak to policzyć i do emerytury.Ile więcej trzeba przepracowac do lat pracy.
~gutek
niedziela, 9 listopad, 2008, 14:05
zatrudnienie w niepełnym wymiarze czasu pracy nie skraca stażu, co znaczy, że np. rok przepracowany na część etatu liczy się jako rok do stażu emerytalnego
~witam
piątek, 21 listopad, 2008, 14:27
jestem zatrudniona na 3/4 etatu umowe mam na 3 lata czy moge pozniej sie starac o kuroniowke?
~Jewka
piątek, 21 listopad, 2008, 14:47
pod warunkiem że w ostatnim roku twoje zarobki nie będą niższe od mimimalnego wynagrodzenia wtedy obowiązującego
~monika1986
poniedziałek, 1 grudzień, 2008, 12:09
Witam. Pracuję już 3,5 roku w jednej firmie. Miesiąc temu szef powiedział mi że przejdę na 3/4 etatu. W uzasadnienu podał fakt że studjuję i potrzebuję 2 dni wolnego w ciągu miesiąca. Soboty są nie pracujące. Na rękę otrzymuję 900,00 zł netto. Pracuję po 8-godz. dziennie. W listopadzie pracowałam po 8 godzin i otrzymałam 2-dni wolnego. Dogadałam się z szefem i uzgodniłam że za pozostałe dni będzie mi płacił. Zastanawiam się jak to policzyć. Prosze o pomoc .. ?

Twoja Odpowiedź

Autor: ~
Temat:  
Data:    2008-12-05 01:35

Copyright © 2007 - 2008 INFOR PL S.A.